Get Adobe Flash player

Здравствена амбуланта Драгинац

alt

Шеф здравствене амбуланте:

Др Владимир Ђурић, специјалиста опште стоматологије

alt

Одговорна сестра: Миланка Јовић, медицинска сестра

Контакт телефон 015/854 - 145

У Здравственој амбуланти у Драгинцу, у Служби опште медицине раде два доктора медицине, а у Служби стоматологије – др Владимир Ђурић, специјалиста опште стоматологије. У Здравственој амбуланти раде и четири медицинске сестре општег смера и помоћнa радницa.

Радно време Здравствене станице у Драгинцу је распоређено на две смене у оквиру опште медицине: од 07 – 14 и од 1421 час. У просеку дневно се обави преко 60 прегледа.

Сваке прве суботе у месецу ради преподневна смена опште медицине. Лекар ове службе средом и четвртком, ради у амбуланти у Брезјаку.

Услуге се пружају становништву Драгинца и околних насеља: Цикоте, Рибарица, Филиповићи, Јаребице, делови Бадање и Великог Села, Симино Брдо, Ступница, Шурице и Слатина.

Област рада у Здравственој амбуланти:

  • општа медицина
  • стоматолошка служба
  • лабораторија

Историјат

Почетак рада Здравствене амбуланте у Драгинцу везује се за 15. 08. 1948. године када је отворена амбуланта у приватној кући Радосава Крсмановића.

Зграду за здравствену службу и стан за лекара, Драгинац добија 1956. године, а први стални лекар био је др Борисав Марковић. Почетком 60. год. служба добија и бабицу, а пар година касније почиње са радом и стоматолошка служба.

Савремена зграда за здравствену заштиту становништва Драгинца и околних насеља отворена је 1979. године. Половином 80. година отвара се и апотека, а почиње да ради и лабораторија.