Get Adobe Flash player

Промоција здравља у Лозници

28.08.2011.

Поред сталног ангажовања на унапређењу квалитета и услова рада Дома здравља Лозница активан је и у промоцији здравља, чиме доприноси бољем и квалитетнијем животу свих грађана. Организовали су и учествовали убројним различитим активностима које за циљ имају промоцију здравља.

Користећи нерадне дане (верски празници) у пољопривредним радовима, мобилна јединица Превентивног центра Дома здравља организовала је акцију бесплатних превентивних прегледа 19.августа у амбуланти у Коренити, а 28.августа у просторијама месне заједнице у Јелаву. Том приликом грађанима су поред промоције здравих стилова живота, здраве исхране, савета за одвикавање од пушења, били доступни и превентивни прегледи. У оквиру превентивних прегледа одраслим старијим од 19.годинa, мерен је крвни притисак, шећер у крви, холестерол, триглицериди, тежина, висина, БМИ.

Поред екипе Превентивног центра у месној заједници Јелав, била је екипа Кућног лечења и неге која је по потреби радила и прегледе ЕКГ-ом.Тим лекар и сестра су по позиву обилазили и непокретне особе.

Напоре Дома здравља у приближавању здравствених услуга, су препознали грађани ових месних заједница, што се видело по одзиву на акцијама па је у Коренити било око 40 а у Јелаву преко 100 лица.

Сматрајући да промоција здравља подстиче и развија здравствену културу, што значајно доприноси квалитетнијем животу наших суграђана, мобилна јединица Превентивног центра Дома здравља посетила је 23. августа ЈП „Град“у Лозници. Циљ посете је био приближавање превентивних прегледа запосленим суграђанима који због радних обавеза ретко посећују здравствене установе.

Запослени у Дому здравља настојаће и убудуће а по предвиђеном плану активности посете и остале месне заједнице, али и сва друга по броју радника већа предузећа и установе, тако да овом веома важном послу дају максималан допринос.