Get Adobe Flash player

Обележен Међународни дан младих

12.08.2011

Саветовалиште за младе Дома здравља“Др Миленко Марин“, придружило се акцији обележавања Међународног дана младих у Лозници, у петак 12.августа 2011.године, на базену Лагатор од 11 до 15 часова. Акцију су заједнички организовали КЗМ Лозница, уз подршку града Лозница, Превентивни центар, Саветовалиште за младе Дома здравља Лозница, Црвени крст Лозница, УГ Искра, D4L, АРТ тим и друге неформалне групе.

Организован је мини сајам, на базену Лагатор, свих институција и омладинских организација које се баве младима. Циљ целокупне акције је подстицање активизма младих и скретање пажње јавности на чињеницу да су млади активни и да желе да допринесу развоју места у коме живе. Млади су могли да се опробају у различитим спорстким активностима и играма без граница.

Тим Саветовалишта за младе промовисао је свој рад на штанду, делио савете и едукативни материјал о промоцији здравих стилова живота, превенцији болести зависности, превенцији полно преносивих инфекција, ХИВ инфекције и сиде, младима и осталим заинтересованим посетиоцима базена.

- Саветовалиште за младе налази се на спрату изнад Саветовалишта за малу децу у Дому здравља и ту могу да се обрате лично или телефоном, сви млади који имају питања и недоумице везане за заштиту и очување здравља, болести зависности, полно преносиве инфекције, јер здравље младих нам увек на првом месту као највећи и најдрагоценији људски ресурс. Саветовалиште ради пре подне сваким радним даном а директни телефон саветовалишта је 015/877 378- поручила је на данашњој акцији главна сестра Дома здравља Драга Тадић.