Get Adobe Flash player

Стигле вакцине против сезонског грипа

 

28.10.2011. У лознички Дом здравља стигло 6500 једнодозних вакцина произвођача Санофи Авентис, против сезонског грипа што ће бити довољно да се задовоље потребе особа за које постоји индикација за вакцинисање. Вакцина је бесплатна.

Вакцина против сезонског грипа се препоручује свим грађанима старијим од 65 година, као и хроничним болесницима од шећерне болести, болести срца и кардиоваскуларних болести, од бубрежних, хроничних респораторних болести , астме, као и особама ослабљеног имунитета, јер би овим категоријама становништва обољевање од грипа изазвало компликације основих обољења.

Вакцинација се такође препоручује особама изложеним повећаном ризику од инфекције, односно запосленима у јавним службама – здравство, школство, полиција, војска, органи управљања, новинари, запослени у јавном превозу.

Вакцину не могу примити особе које су алергичне на неку компоненту вакцине, на јаја и перје као и на живинско месо; особе које су у том тренутку са високом температуром што указује на акутну инфекцију. Вакцина се може примати у исто време са другим вакцинам.

Вакцинисање ће се спроводити, осим у Превентивном центру, у Здравственим станицама Лешница и Бања Ковиљача, и амбулантама Дома здравља  -  Драгинац, Зајача, Текериш и Јошева, тако да ти грађани не морају долазити у Лозницу само за вакцину.

Вакцинисање у Превентивном центру почиње у понедељак 31. октобра, и спроводиће се сваким радним даном од 7 до 14 часова.

Поред поделе бројева ради олакшаног рада уведено је и кућно давање вакцина за непокрене пацијенте, само је потребно да се пријаве на телефон: 015/877-378.