Get Adobe Flash player

За сада успешна вакцинација против грипа

22.11.2011. Према подацима служби лозничког Дома здравља "Др Миленко Марин", од почетка имунизације против сезонског грипа до данас, подељено је 2.600 бесплатних вакцина, а преостала количина требало би да потраје до краја сезоне.

У Превентивном центру, као и у станицама и амбулантама у шест околних месних заједница подељена укупно трећина обезбеђене количине бесплатних вакцина против грипа.

Преостала количина од 3.900 вакцина требало би да потраје до краја сезоне, пре свега што се интересовање грађана за овај вид заштите здравља, према правилу, током сезоне смањује.

Највише интересовања за имунизацију изразиле су старије особе и хронични болесници, а теренска екипа је редовно у кућним посетама ради вакцинисања непокретних и слабије покретних грађана, који су то тражили  путем телефона 877 378.

Здравствени радници Превентивног центра су у Градској управи и појединим јавним предузећима и установама обављали имунизацију запослених, којима радно време не дозвољава да посете Дом здравља у преподневним сатима, а предвиђен је наставак ове активности.

Бесплатном имунизацијом против сезонског грипа су обухваћене ризичне групе, пре свега грађани старији од 65 година и хронични болесници, како у граду Лозници, тако и у околним местима где Дом здравља има сталне лекаре.

Вакцинација је у Лозници почела 31. октобра, а Дом здравља је обезбедио 6.500 вакцина француског произвођача " Sanofi Paster", чију дистрибуцију у земљи обавља Институт за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак".