Get Adobe Flash player

Службе:

Општа медицина
 • Хитна медицинска помоћ
 • Медицина рада
 • Служба за заштиту жена
 • Поливалентна патронажа
 • Стоматолошка здравствена заштита
 • Лабораторијска дијагностика
 • Правни и кадровски послови
 • Економско финансијски послови
 • Техничко одржавање
 • Здравствене заштита деце и омладине
 • Здравствена заштита жена

  alt

  Начелник: др Владимир Крунић, специјалиста

  гинекологије и акушерства

  alt

  Главна сестра - Добрила Лазић Мићановић, виша медицинска сестра


  Телефони:

  015/ 877-208

  015 / 873-333 локал 158

  062 80 66 088

  Радно време:
  Служба за здравствену заштиту жена ради у две смене од 07-20 h.
  Лабораторијски налази се узимају радним данима од 07 - 09 h.

  Приликом првог доласка у ову службу треба изабрати гинеколога, јер свака пацијенткиња има право и дужност на слободан избор гинеколога! Тада се отвара здравствени картон и надаље све здравствене потребе се остварују преко изабраног гинеколога. Изабрани лекар пружа здравствену заштиту у периоду од најмење једне календарске године, мада се може променити и пре истека тог периода.

  Гинеколог се бира попуњавањем и потписивањем образаца изјаве о избору и/или промени лекара, а један примерак изјаве задржава пацијенткиња за себе. Једном дата изјава о избору гинеколога, продужава се аутоматски сваке календарске године, све док се не затражи промена изабраног гинеколога.
  У складу са потребама и поступком о остваривању здравствене заштите изабрани гинеколог упућује пацијенткињу на секундарни и/или терцијални ниво здравствене заштите.

  У служби за здравствену заштиту жена у Дому здравља Лозница ради шест лекара:

  • Др Борка Грубор, специјалиста гинеколoгије и акушерства
  • Др Љиљана Цветиновић, специјалиста гинеколoгије и акушерства
  • Др Александар Стријелић, спец.гинекологије и акушерства
  • Др Владимир Крунић, специјалиста гинекологије и акушерства
  • Др Немања Јосић, специјалиста гинеколoгије и акушерства
  • Др Станко Терзић, специјалиста гинекологије и акушерства

  У служби ради пет медицинских сестара од којих једна са вишом школом, а једна је бабица.

  Служба за здравствену заштиту жена обавља примарну здравствену заштиту становница Лознице и околних насеља кроз превентиву и куративу , дијагностику и терапију, континуирани здравствено-васпитни рад и рад у Саветовалишту за труднице и контрацепцију.

  Рад се обавља без упута од стране лекара опште медицине, а прегледи се заказују радним данима од 8 до 13 часова на тел.877 208.

  Гинеколошки прегледи обављају се у две ординације.

  У једној од ординација обавља се и колпоскопија, (преглед грлића материце), узимање бриса за Папаниколау тест и преглед вагиналног секрета. Прегледи се раде свакодневно. Служба поседује и нови 4Д ултразвук.

  У служби се раде системски прегледи жена из радних организација, ради ране детекције премалигних и малигних обољења гениталних органа. Ти прегледи подразумевају бимануелни гинеколошки преглед по потреби и ултразвучни преглед, узимање бриса по Папаниколау, узимање вагиналног секрета, колпоскопски преглед, преглед дојки.

  Саветовалиште за труднице које обављају редовне контроле и праћење нормалних трудноћа, као и контролу и лечење патолошких трудноћа, које не захтевају хоспитализацију.

  Услуге које се пружају у Служби за здравствену заштиту жена:

  Гинеколошки преглед, узимање вагиналног секрета, узимање вагиналних и цервикалних брисева, узимање бриса по Папаниколау, колпоскопија, ултразвучни преглед, туширање промена на грлићу, локална апликација лека, прегледи у циљу лечења стерилитета, систематски гинеколошки прегледи, преглед дојки, припрема пацијената (брачног пара) за примену методе вантелесног оплођења, планирани разговор, рад у малој групи, здравствено предавање, организациони приказ изложбе.

  Историјат

  За службу здравствене заштите жена при Дому здравља и данас се често користи стари назив – Диспанзер за жене, који потиче још из периода до 1984. године, када је при тадашњем Гинеколошко – акушерском одељењу постојао и Диспанзер за жене. Како су забележили хроничари, по тада важећим прописима Диспанзер се одваја и припаја ООУР Основна здравствена заштита, а како нису имали своје кадрове, службу су одржавали лекари из Гинеколошко – акушерског одељења.

  Године 1985. је забележено да Диспанзер са својим саветовалиштем за труднице, рано откривање рака, као и гинеколошком амбулантом, ради потпуно самостално са својим кадровима.

  Диспанзер са садашњим саставом лекарског кадра званично је регистрован 1995. године