Дом здравља Ваљево

Дом здравља Ваљево је здравствена установа која становништву обезбеђује квалитетне и доступне услуге примарне здравствене заштите. Особље прати савремена достигнућа у медицини кроз активности у области промоције здравља, превенције, програма за рано откривање болести и лечење и брине о здрављу становника.

  • 014/ 315-00-38
  • 014/ 315-00-65
  • office@dzvaljevo.rs
  • Железничка 12, 14000 Ваљево

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Од 01.12.2023. се наставља редовна вакцинација деце ММР вакцином. Молимо родитеље деце која су била болесна или из неког другог разлога нису примили ММР вакцину да дођу у Дом здравља Ваљево Служба за здравствену заштиту деце и вакцинишу своје дете.



Портал за пацијенте

Реализација услуга у Дому здравља Ваљево електронским путем - Портал за пацијенте



У недељу превентивни прегледи у Дому здравља и Болници

У недељу 24. марта 2024. године, Здравствени центар Ваљево, поново отвара врата за бесплатне превентивне прегледе за грађанство од 8 до 16 часова. За преглед није потребно заказивање нити оверена здравствена књижица. И овога пута фокус је на превенцији па је за жене старије од 40 година организован ултразвучни преглед дојке и мамографија по потреби након УЗ прегледа. За мушкарце старије од 49 година омогућени су ПСА тестови који су маркери за откривање тумора простате. Сви они код којих постоји сумња на болест биће даље упућивани на додатну дијагностику у редовним терминима.

детаљније

Велико интересовање за превентивне прегледе

У Дому здравља Ваљево, протеклог викенда, укупно је урађено 226 лабораторијских анализа, ЕКГ мерења код 263 пацијента, а интернисти су обавили 197 кардиолошких прегледа. За нови термин је уписано још 44 суграђанина јер није било могуће за толико интересовање грађана за превентивне прегледе спровести од 8 до 16 часова све прегледе. У Дому здравља Ваљево од 8 до 16 часова тимови лекара и медицинских техничара су радили мерење крвног притиска, затим ЕКГ, а од лабораторијских анализа омогућено је одређивање нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви. Осим лабораторијских анализа и мерења, грађане су прегледала и четири кардиолога ваљевске болнице. Прим. др Рада Вилотић Суботић, субспецијалиста алерголог-имунолог, која је дала свој допринос превентивним прегледима у недељу истиче неопходност сваког вида превенције.

детаљније

Нови превентивни прегледи, у недељу, 10.3.2024. године, у Дому здравља Ваљево

Грађани ће овог викенда у недељу, 10. марта, у Дому здравља Ваљево, моћи да ураде кардиолошке прегледе. У Дому здравља Ваљево од 8 до 16 часова тимови лекара и медицинских техничара ће радити мерење крвног притиска, затим ЕКГ, а биће омогућено одређивање нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви. Осим лабораторијских анализа и мерења, грађане ће прегледати и четири кардиолога ваљевске болнице.

детаљније

Медицинска едукација за најмлађе

Начелник Службе хитне помоћи, Дома здравља Ваљево, др Дејан Бранковић, специјалиста ургентне медицине, имао је велико задовољство и био је домаћин најмлађим суграђанима из вртића „Звончић“ које је упознао са радом своје службе. Мали посетиоци су обишли просторије Службе хитне помоћи у Дому здравља Ваљево, затим ординације, екипе лекара и техничара су им показале како изгледају интервенције и како се обављају прегледи. Оно што је изазвало посебно одушевљење најмлађих посетилаца јесте возило санитета са упаљеном ротацијом, јер су имали прилику да се провозају по кругу дворишта Дома здравља.

детаљније

Превенција у фокусу

Викенд за нама протекао је у недељу у знаку превентивних прегледа које захваљујући Влади Републике Србије, Министарству здравља, Републичком фонду здравственог осигурања, поново организују здравствене установе у Колубарском округу. Овог викенда за грађанство су били омогућени превентивни прегледи штитасте жлезде, који суп о правилу изазвали огромно интересовање грађанства које је искористило прилику, лепо време и слободан дан да преконтролише стање штитасте жлезде.

детаљније

Превентивни прегледи у недељу 3. марта

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у недељу 3. марта, од 8 до 16 часова у око 170 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи.

детаљније

Превентивни прегледи у недељу 3. марта - најава

Повод за обраћање директора Здравственог центра Ваљево, др Владимира Пантелића је најава превентивних прегледа у недељу 3. марта, које захваљујући Влади Републике Србије, Министарству здравља, Републичком фонду здравственог осигурања, поново организујемо. Превентивни прегледи популационог становништва на подручју Колубарског округа, организовани су у недељу у Дому здравља Ваљево од 8 до 16 часова, као и у просторијама где је мамограф у болници, где ће тимови лекара вршити превентивне прегледе који подразумевају ултразвучно снимање штитасте жлезде. Осим ултразвучног, радиће се и лабораторијски прегледи ТСХ, ФТ4 и тиреоглобулинска антитела у Дому здравља Ваљево.

детаљније

Заједнички за „365 дана без дувана“

ПУ среду 31. јануара на Градском тргу у Ваљеву заједничком акцијом су Национални дан без дувана обележили Дом здравља – Служба поливалентне патронаже, Завод за јавно здравље, Медицинска школа и Црвени крст Ваљево. У четвртак је организовано предавање о здравим стиловима живота и штетности дуванског дима у ОШ „Прота Матеја Ненадовић“ у Бранковини, за ученике од петог до осмог разреда, чији је носилац била Служба поливалентне патронаже.

детаљније

Обележавање Националног дана без дувана

У среду 31. јануара од 12.15 сати, на Градском тргу у Ваљеву, Национални дан без дувана заједнички ће обележити партнерске установе: Дом здравља – Служба поливалентне патронаже, Завод за јавно здравље, Медицинска школа и Црвени крст Ваљево.

детаљније

Европска недеља превенције рака грлића материце

Европска недеља превенције рака грлића материце обележава се ове године од 22. до 28. јануара у циљу унапређења ставова и информисања о раку грлића материце и о начинима превенције. Основна порука је да је рак грлића материце малигна болест која се може спречити.

детаљније

Више прехлађене деце, али су симптоми блажи

Учесталије респираторне инфекције код деце и блаже клиничке слике у односу на крај децембра – кратак је пресек стања на Педијатрији наше установе средином јануара. Променљиве временске прилике око новогодишњих празника утицале су на више прехлађених малишана. У изјави за ТВ В5 начелница Службе за здравствену заштиту деце др Валентина Марковић објаснила је какви су најчешћи симптоми и дала доста корисних савета родитељима.

детаљније

Повећан број респираторних инфекција код одраслих

Након новогодишњих и божићних празника број прегледа у Дому здравља, односно у Респираторној амбуланти, повећао се за 15-20 одсто. Број респираторних инфекција са различитим узрочницима јесте већи, на то су утицале и нагле промене времена, али је ситуација далеко од aлармантне, нагласио је у изјави за В5 телевизију др Бранислав Јовановић, начелник Службе за здравствену заштиту одраслих.

детаљније

Архива вести 2023.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2023.год.

детаљније

Архива вести 2022.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2022.год.

детаљније

Архива вести 2021.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2021.год.

детаљније

Архива вести 2020.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2020.год.

детаљније

Архива вести 2019.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2019.год.

детаљније

Архива вести 2018.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2018.год.

детаљније

Архива вести 2017.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2017.год.

детаљније

Архива вести 2016.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2016.год.

детаљније