Get Adobe Flash player

ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ ЗДРАВЉА ПРОФ. ДР ДАНИЦЕ ГРУЈИЧИЋ

alt3.07.2023.Министарка здравља проф.др Даница Грујчић у пратњи градоначелника Видоја Петровића, начелника Мачванског округа Жељка Марјановића, посетила је Дом здравља Лозница и Општу болницу Лозница.

Проф.др Даница Грујичић, обишла је данас све службе Дома здравља у Лозници, здравствене станице и по њеном избору три здравствене амбуланте. Обилазак је почела тачно у осам часова ујутро, почевши од служби и одељења Опште болнице,преко Службе хитне помоћи, Стоматологије, Службе за здравствену заштиту жена, Опште медицине са интервенцијама, а затим здравствене станице у Бањи Ковиљачи и Лешници и здравстверних амбуланти у Чокешини, Градилишту, Новом Селу. За овакве посете неуобичајено али министарка је све обилазила спонтано, пењући се са спрата на спрат на изненађење пацијената који су позитивно коментарисали њено присуство.

По завршеном обиласку обавила је и разовор са менаџментом и запосленима Дома здравља и Опште болнице. Директорица Дома здравља др Бранка Красавац је упознала министарку и госте са радом установе, услугама које се пружају, набављеном опремом, реконструкцијама објеката, сарадњом са другим институцијама као и са недостатком опреме и кадра.

altПосле радног састанка министарка је у обраћању за медије истакла, да ће можда неке здравствене станице бити отворене, неке амбуланте можда бити затворене, све зависи од резултата пописа становништва, и да људи морају да схвате да држава мора да води рачуна о сваком динару. Да би били рационални и имали ефикасну здравствену службу не значи да треба имати зграду свуда, много је важније да ли имамо контакт са нашим лекаром који мора бити породични, и да сестра која га мења посебно када иде у патронажу, мора да буде од поверења.

– Мислим да у овом тренутку треба највише радити на завршетку постојећих пројеката, реконструкција болнице је један од тринаест приоритета а да ли ће бити нешто готово ове године нисам сигурна. Поплаве су пуно узеле из буџета и тим људима који су претрпели велике штете апсолутно треба надокнадити, већ од половине јула они ће почети да добијају новац- рекла је она.

altМинистарка је оценила да је стање које је затекла током посете у Дому здравља, више него задовољавајуће, као и да је функционисање Дома здравља на завидном нивоу и најавила је нову посету у наредном периоду.